Cea de-a 23-a ediție a Simpozionului de la Veria. Biserica Ortodoxă Română este reprezentată de PS Visarion al Tulcii

Localitatea Veria din Grecia găzduiește în perioada 25-28 iunie 2017 Simpozionul Internațional dedicat Sfântului Apostol Pavel. Ajuns la cea de-a 23-a ediție, evenimentul din acest an are ca și tematică: Război și pace în viziunea Sfântului Apostol Pavel.

La manifestarea teologică participă reprezentanți ai Bisericilor Ortodoxe autocefale, teologi și oameni de cultură. Biserica Ortodoxă Română este reprezentată de Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii.

În cadrul festivității, Preasfinția Sa a prezentat mesajul Părintelui Patriarh Daniel cu tema Făcători de pace într-o lume afectată de conflicte, a precizat părintele arhidiacon Alexe Antonio Marian.

Evenimentul se va încheia joi, 29 iunie 2017, la sărbătoarea Sfinților Apostoli Petru și Pavel. Credincioșii prezenți vor lua parte la slujba vecerniei, procesiunea organizată pe străzile orașului și la Sfânta Liturghie ce va fi oficiată în Catedrala Mitropolitană din Veria.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…