Ce spune Mitropolitul Andrei despre creştinii care nu merg la biserică

La hramul Mănăstirii Oarţa de Sus, Mitropolitul Andrei al Clujului a abordat o temă actuală, şi anume prezenţa creştinilor la sfintele slujbe.

El a precizat în omilia de luni că lipsa de la cultul divin public este „principalul semn al secularizării”.  

„Sunt o mână de oameni credincioși care participă la slujbă duminică de duminică. Sunt alții care participă din când în când, dar sunt și alții care se mulțumesc să meargă doar la Paști și la Crăciun”, a spus ierarhul.

Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei a oferit-o pe Sfânta Maria Magdalena, ocrotitoarea mănăstirii de la Oarţa, ca exemplu şi a evidenţiat că „îl urma cu ardoare, cu dragoste pe Domnul Iisus Hristos”.

„Lucrul elementar pe care trebuie să-l facem noi creștinii este acesta: să-L însoțim pe Mântuitorul Iisus Hristos, care pentru noi și pentru mântuirea noastră S-a jertfit și care, la fiecare Liturghie reactualizează jertfa Sa”, a spus Părintele Mitropolit.

Mănăstirea Oarţa de Sus. Foto credit: Radio Renaşterea

Cu prilejul hramului de la Oarţa Sfânta Liturghie a fost oficiată de Mitropolitul Andrei al Clujului, Episcopul Macarie al Europei de Nord şi Arhiereul Vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului Timotei Sătmăreanul.

A devenit deja tradiție ca an de an, Părintele Mitropolit Andrei să fie prezent la sărbătoarea așezământului monahal înființat în anul 2012 în localitatea sa natală.

Obștea mănăstirii este formată din viețuitori veniți de la Mănăstirea „Sfânta Maria Skobțova”, din Alba Iulia, aflați sub ascultarea părintelui stareț Pimen Vasile.

Foto credit: Radio Renaşterea

Comentarii Facebook


Știri recente