Ce sfat oferă Episcopul Antonie ca „sfintele lăcaşe pe care le ridicăm astăzi să nu rămână mâine pustii”

Preasfinţitul Părinte Antonie, Episcop de Bălţi, a vorbit duminică despre importanţa educaţiei religioase în rândul tinerilor şi a menţionat că reprezintă aspect important pentru suţinerea Ortodoxiei.

Să avem grijă de tineri, să le descoperim credinţa ortodoxă, dacă dorim ca sfintele lăcaşe pe care le ridicăm astăzi să nu rămână mâine pustii, a îndemnat Preasfinţitul Părinte Antonie în omilia rostită la Corlăteni, raionul Râşcani.

El a explicat că educaţia care nu îl include pe Dumnezeu este una incompletă.

„O creştere sănătoasă a tinerilor, înseamnă şi o creştere religioasă, o creştere cu Dumnezeu”, a precizat părintele episcop.

Datoria faţă de copii şi tineri implică transmiterea credinţei ortodoxe pe care o avem moştenită de la înaintaşii noştri.

„Copiii trebuie lăsaţi şi ajutaţi să se apropie de cele sfinte. Prin faptul că părinţii nu-i duc pe copii la biserică, nu-i învaţă credinţa, ei îngrădesc accesul copiilor la tainele Bisericii”.

PS Antonie i-a sfătuit, de asemenea, pe cei prezenţi, să fie atenţi la sănătatea lor şi a celor din jur mai ales în perioada de pandemie.

În cadrul Sfintei Liturghii, ierarhul a înălţat rugăciuni către Bunul Dumnezeu pentru încetarea noii boli molipsitoare.

Foto credit: Mircea Florescu/Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente