Ce scrie presa internațională despre sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului

Evenimentul istoric al sfințirii Catedralei Mânturii Neamului, ce a avut loc duminica trecută, a fost prezentat în presa internațională ca fiind unul marcant pentru celebrarea a 100 ani de la Marea Unire din 1918, când România a devenit un stat naţional unitar.

The Washington Post a relatat că la evenimentul de sfinţire „au participat zeci de mii de credincioși care au înfruntat vremea rece”.

O altă publicaţie internaţională, Financial Times, a punctat că „sfinţirea a fost oficiată de doi patriarhi şi 100 de preoţi, în prezenţa a aproximativ 45 000 de credincioşi”, menţionându-se că proiectul a început în 2010 şi se estimează a fi terminat în 2024.

Evenimentul a fost relatat pe larg şi de Radio Free Europe Radio Liberty care a amintit că sfinţirea a avut loc cu o săptămână mai înainte de aniversarea a 100 ani de când România există ca stat naţional.

Kathpress a asemănat Catedrala Mântuirii Neamului din Bucureşti cu Catedrala Sfântul Sava din Belgrad în ceea ce priveşte simbolismul naţional.

Într-un articol publicat cu prilejul sfinţirii Catedralei Naţionale din Bucureşti, Le Petit Journal a reiterat faptul că ideea unei catedrale reprezentative pentru spaţiul românesc a apărut după Războiul de Independenţă din 1877-1878.

Informaţii detaliate despre sfinţirea Catedralei Naţionale din capitala României au fost prezentate şi în La Croix.

În 30 noiembrie, Catedrala Naţională îşi va sărbători cel de-al doilea ocrotitor: Sfântul Apostol Andrei, Ocrotitorul României.

A doua zi, cu prilejul sărbătoririi Zilei Naţionale a României, va fi oficiată o slujbă de Te Deum

Programul complet poate fi accesat aici.

Foto Credit: Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente