Ce s-a discutat la Congresul Naţional „Hristos Împărtășit Copiilor”

Congresul Național dedicat programului educațional „Hristos Împărtășit Copiilor”, aflat la a 11-a ediţie, s-a încheiat miercuri. 

Evenimentul a fost găzduit de Mănăstirea „Înălțarea Sfintei Cruci” – Caraiman din stațiunea prahoveană Bușteni şi a reunit cateheți, inspectori de religie, organizatori, dar și Inspectorul Şcolar General pentru disciplina Religie din cadrul Ministerului Educaţiei Naţionale.

Pr. Nicuşor Beldiman, Consilier patriarhal la Sectorul Teologic-educațional al Patriarhiei Române, a declarat pentru Radio Trinitas că „în cele două zile am avut în vedere analizarea rezultatelor Programului Hristos Împărtăşit Copiilor şi totodată stabilirea unor priorităţi şi anumitor strategii pentru a răspunde cerinţelor şi problemelor contemporane”.

De asemenea, în timpul lucrărilor s-a avut în vedere şi „dezvoltarea unei strategii pe termen lung privind colaborarea dintre Biserică – Şcoală – Familie şi totodată creionarea programului concursului care se va desfăşura în anul 2019”, a mai spus Pr. Nicuşor Beldiman.

Proiectul „Hristos Împărtăşit copiilor” se desfăşoară în parteneriat cu Organizaţia „World Vision România”.

Pr. Mihai Pavel, director regional World Vision, a spus că dorința organizației pe care o reprezintă este aceea de a-i coagula pe diferiții actori implicați în astfel de inițiative, de a identifica nevoile de echipare în cadrul proiectului și de a focaliza eforturile pe acoperirea acelor nevoi.

Participant la eveniment, Consilierul în cadrul Ministerului Educației, Romeo Moșoiu, a declarat că în cadrul lucrărilor s-a discutat despre rolul profesorului de Religie, dar și despre rolul catehetului în relația cu copiii, școala și Biserica.

La rândul său, Vasile Timiș, inspectorul școlar general pentru disciplina Religie în cadrul Ministerului Educaţiei Naţionale, a explicat că în ziua de astăzi o discuție aprofundată despre identitatea națională include valorile religioase și patrimoniale pe care le asumă un popor.

Congresul s-a încheiat prin prezentarea evoluției și impactului programelor și proiectelor implementate de Biroul de Catehizare al Patriarhiei Române precum și a planului strategic pentru anul viitor.

Foto Credit: Ziarul Lumina

Comentarii Facebook


Știri recente