Ce au discutat preoţii din Episcopia de Bălţi, reuniţi în conferinţă

În Sala de Conferinţe a Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din Municipiul Bălţi a avut loc marţi prima conferinţă anuală a preoților din cadrul Episcopiei de Bălţi, în prezenţa Preasfinţitului Părinte Antonie.

Invitatul special al evenimentului a fost Pr. Prof. Dr. Viorel Sava de la Facultatea de Teologie din Iaşi care a susţinut prelegerea „Dimensiunea pedagogică a Sfintei Liturghii”, potrivit informaţiilor publicate pe site-ul oficial al Mitropoliei Basarabiei.

În continuare, clericii i-au adresat mai multe întrebări referitoare la slujirea liturgică a preotului Pr. Viorel Sava care le-a oferit răspunsuri concrete.

La finalul evenimentului, Episcopul Antonie a subliniat importanţa unor astfel de întâlniri menite să aprofundeze descoperirea „frumuseţii chemării slujirii preoţeşti” şi a îndemnat:

„Să nu uităm activitatea slujitorilor Episcopiei de Bălţi include două dimensiuni: slujirea lui Dumnezeu şi propovăduirea adevărului despre neamul din care ne tragem. Să ne facem datoria cu cinste faţă de Dumnezeu şi faţă de neamul nostru românesc”, a spus Preasfinţia Sa.

Conferinţa a fost precedată de Sfânta Liturghie oficiată în biserica „Naşterea Domnului şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos” din oraşul Bălţi.

Foto Credit: Mitropolia Basarabiei

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente