Ce au discutat consilierii sociali din eparhii la întâlnirea de la Bucureşti

Consilierii sociali din Eparhiile Patriarhiei Române s-au întrunit miercuri la Centrul de formare continuă „Dumitru Stăniloae” din Bucureşti.

În cadrul celor două sesiuni de dezbateri s-au evidențiat necesitatea implementării la nivelul eparhiilor a unor modele de bună practică existente, precum și cea de specializare a persoanelor implicate în acordarea de servicii sociale, potrivit Radio Trinitas.

De asemenea, s-a discutat despre funcționarea programelor filantropice ce se desfășoară la nivel național.

Pr. Ciprian Ioniță, Consilier Patriarhal la Sectorul Social-Filantropic al Patriarhiei Române, a mai subliniat că în timpul întâlnirii a fost făcută „o inventariere a serviciilor sociale acreditate și am discutat despre problemele pe care le întâmpină colegii noștri din eparhii atunci când vor să acrediteze sau să-și licențieze un serviciu”.

Un punct important pe agenda discuțiilor a fost reînnoirea protocolului de colaborare dintre Patriarhia Română și Ministerul Sănătății.

Foto Credit: Mircea Florescu / Basilica.ro

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Recomandări pentru pelerini

Vineri, odată cu procesiunea Calea Sfinților, începe cel mai mare pelerinaj anual din capitală. Zeci de mii de credincioși din toată țara se vor îndrepta către Dealul Patriarhiei pentru a cinsti moaștele Sfântului Dimitrie cel…