Ce-ar fi fost lumea fără Fecioara Maria?, se întreabă Mitropolitul Iosif

Mitropolitul Iosif a oficiat Sfânta Liturghie în prima zi de Crăciun în Catedrala Mitropolitană din Paris, unde i-a îndemnat pe credincioşii români să mediteze cum ar fi arătat lumea fără Fecioara Maria.

„Când ne-am dat seama că zămislirea în pântecele Fecioarei Maria a însemnat venirea Mântuitorului lumii ne-am întrebat ce-ar fi fost lumea fără Fecioara Maria? Cum s-ar fi putut ridica un Mântuitor fără Fecioara Maria?”, s-a întrebat ierarhul.

Mitropolitul Europei Occidentale şi Meridionale a făcut referire şi la persoana din istoria mântuirii care L-a recunoscut pe Domnul Hristos încă din pântecele Maicii Sale.

Mitropolitul s-a întrebat „cine l-a arătat” pe Iisus Hristos? „Cine l-a văzut încă din pântecele Maicii Sale pe Mântuitorul? L-a văzut Sfântul Ioan Botezătorul. Ce ar fi fost lumea fără Sfântul Ioan Botezătorul? De aceea, pomenim zămislirea căci nu este un lucru anodin, nu este un lucru lipsit de importanță. Este tainic într-adevăr, dar este în gândul lui Dumnezeu”, a subliniat Părintele Mitropolit.

Mitropolitul Iosif i-a îndemnat pe credincioși să participe la slujbele oficiate în biserici în această perioadă din an, amintindu-le cât sunt de folositoare din punct de vedere duhovnicesc.

La final, ierarhul le-a urat La mulţi ani tuturor celor care poartă numele de Cristian, Cristina, Emanuel, iar cei prezenţi au primit binecuvântarea arhierească, precum şi Pastorala de Crăciun 2018.

Foto Credit: Mitropolia Europei Occidentale şi Meridionale

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente