CDS Paris vă propune cursul „Care etică pentru bioetică ?” | Participă şi tu!

CDS Paris

Centrul Ortodox de Studii și Cercetare Dumitru Stăniloae (CDS) din Paris organizează cursul Care etică pentru bioetică? Înscrierile au loc în perioada 15 februarie – 15 martie 2017, notează site-ul oficial al instituţiei.

Cursul își propune să ofere o mărturie a medicilor și a situațiilor profesionale întâlnite care invită la o reflecție și o abordare a acestora cu discernământ, nu doar etic sau moral, ci și duhovnicesc.

Modulul este organizat în fiecare luni, de la ora 20.30 la 22.30 (GMT+1), între 20 martie şi 19 iunie 2017. Vacanța de Paști  este prevăzută în perioada 10 – 23 aprilie.

Înscrierea

Cei care doresc să urmeze acest curs se pot înscrie până în data de 15 martie 2017 (formularul aici). Taxa de înscriere este în valoare de 100 de euro şi trebuie achitată înainte de 1 aprilie 2017. Persoanele care, din diferite motive, nu-și permit achitarea integrală a taxei au posibilitatea solicitării unei burse de studiu din partea Centrului. Mai multe informaţii aici.

Cursurile se vor desfăşura prin intermediul unei platforme pentru conferințe online care oferă o foarte bună calitate a sunetului și imaginii, asigurând totodată instrumentele necesare facilitării unui nivel ridicat de interacțiune între profesor și studenți.

Evaluarea

Evaluarea se va face în cadrul unei întâlniri față către față a cursanților cu profesorii, programată a avea loc la Paris, în toamna anului 2017 (datele exacte vor fi comunicate până la sfârșitul anului).  Cele trei zile de lucru ale acestei întâlniri vor cuprinde, pe lângă evaluarea propriu-zisă a cursanților, o sesiune de prelegeri în plen din partea profesorilor, ateliere tematice și vizitarea câtorva obiective turistice din capitala franceză.

Evaluarea cursanților din cadrul acestui modul va fi de tip colocviu, pornind de la o lucrare de aprofundare a uneia dintre temele abordate în cadrul cursurilor, lucrare întocmită sub îndrumarea unuia dintre conferențiarii Centrului.

***

Centrul de Studii şi Cercetare „Dumitru Stăniloae” este o instituție de cultură şi spiritualitate fondată în anul 2008, prin decizia Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale şi Meridionale.

Inaugurat în iulie 2009, de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Centrul „Dumitru Stăniloae” își are sediul la Catedrala Mitropolitană din Paris. Centrul funcționează cu binecuvântarea ÎPS Părinte Iosif, Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale și Meridionale, și este împărțit în două secțiuni – una organizând programe în limba română, iar cealaltă, în limba franceză.

 

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopia Canadei: Conferințele Postului Mare, online

Episcopia Ortodoxă Română a Canadei vă invită la seria de întâlniri duhovnicești „Conferințele Postului Mare 2021 – «Prin ușile pocăinței spre bucuria Învierii»”. Întâlnirile vor fi transmise online (via Zoom/Facebook) în primele cinci duminici ale…