Către sărbătoarea Naşterii Domnului să venim fiecare cu darul lui: Episcopul de Bălți în pastorală

„Către sărbătoarea Naşterii Domnului suntem îndemnaţi să venim fiecare cu darul lui”, spune Episcopul de Bălți, în Pastorala de Crăciun.

„Răspundem în acest fel la darul Cel mare al lui Dumnezeu – Fiul Său, făcut om din iubire pentru oameni, pentru a mântui omenirea. Postul, rugăciunea, spovedania, Sfânta Împărtăşanie şi faptele bune sunt darurile noastre pentru Pruncul Iisus”, a explicat Preasfinția Sa.

Creștinii ortodocși din Republica Moldova serbează Nașterea Domnului în data de 7 ianuarie, după calendarul nerevizuit.

„Cu darul său către acest praznic este îndemnată să vină şi fiecare instituţie. Episcopia de Bălţi a venit şi ea cu darurile sale”, a mai spus PS Antonie amintind realizările din anul pe plan social-filantropic și nu numai.

„Toată activitatea noastră pastoral-misionară, social-filantropică şi cultural-educaţională constituie un dar pentru Naşterea Domnului”, a spus ierarhul mulțumind celor ce au sprijinit demersurile eparhiei.

”Să nu rămânem indiferenţi!

PS Antonie a făcut referire și la războiul de la graniță.

„Sărbătoarea Naşterii Domnului şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos şi în acest an este umbrită de războiul dintre ortodocşi din ţara vecină. De aproape trei ani sunt distruse case, sunt şterse de pe faţa pământului localităţi şi sunt omorâţi mii de oameni, între ei fiind copii, femei şi bătrâni. Condamnăm cu hotărâre acest act inuman şi barbar. Greu de acceptat că aşa ceva se întâmplă în timpurile noastre, însă războiul din Ucraina este o realitate”.

„În calitatea noastră de creştini ortodocşi paşnici, să nu rămânem indiferenţi faţă de tragedia şi suferinţele prin care trec fraţii noştri din ţara vecină şi să înmulţim rugăciunea către Bunul nostru Dumnezeu, Izvorul vieţii şi al păcii în cer şi pe pământ, Să stingă neînţelegerea şi învrăjbirea dintre oameni şi să aşeze pacea în ţara vecină şi în toată lumea”.

În finalul scrisorii pastorale, PS Antonie a spus că „Naşterea Domnului şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos este sărbătoarea care ne înnoieşte nădejdea, ne întăreşte credinţa şi ne sporește dragostea. Este praznicul din care învăţăm să fim mai buni, mai darnici şi cu mai multă compasiune faţă de semenii noştri”.

„Să facem în aşa fel ca bucuria sărbătorii să ajungă şi în casele încercare de sărăcie, de lipsuri şi de frig. Să nu uităm nici de bolnavii din spitale, de bătrânii singuratici sau din aziluri şi de copiii din orfelinate. Să nu uităm că Hristos suferă acolo unde este sărăcie, boală, nedreptate şi singurătate”, a îndemnat Episcopul de Bălți.

Citește textul integral al pastoralei.

Foto credit: Doxologia


Știri recente