Câteva dintre hotărârile luate în 2019 de Sfântul Sinod

Pe parcursul anului 2019, membrii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române s-au întrunit la Reşedinţa Patriarhală în ședință de lucru.

În timpul întrunirilor prezidate de Patriarhul Daniel, au fost luate mai multe hotărâri care privesc clerul și credincioșii din Patriarhia Română.

Menționăm câteva dintre acestea:


  • A fost hotărâtă organizarea Întâlnirii Internaționale a Tineretului Ortodox, ediția a VII-a, în toamna anului 2020, la Timișoara.
  • Completarea Programului-cadru „2020 – Anul omagial al pastorației părinților și copiilor și Anul comemorativ al filantropilor ortodocși români”. Această completare se referă la repere tematice teologic-educaționale, culturale și mediatice, menite să reflecte mai bine cele două teme, omagială și comemorativă, în activitatea unităților de cult ale Patriarhiei Române.
  • Organizarea de evenimente și acțiuni cu prilejul aniversării a 30 de ani de la căderea regimului comunist din România, privind comemorarea jertfei creștinilor care și-au sacrificat viața în decembrie 1989 și în timpul regimului comunist pentru libertatea și demnitatea poporului român.
  • Declararea anului 2021, în Patriarhia Română, ca „Anul omagial al pastorației românilor din afara României” și „Anul comemorativ al celor adormiți în Domnul; valoarea liturgică și culturală a cimitirelor”, precum și aprobarea programului cadru teologic-educațional, cultural și mediatic.
  • S-a luat act de propunerea Sinodului mitropolitan al Mitropoliei Ardealului de canonizare a părintelui Arsenie Boca și de documentația înaintată în acest sens.

Foto credit: Ziarul Lumina / Luigi Ivanciu

Comentarii Facebook


Știri recente