Catehizarea tinerilor, prioritate pentru preoții din Protopopiatul Dej

Preoții din Protopopiatul Dej au discutat marți, 16 februarie 2016, în cadrul ședinței lunare ce a avut loc la sediul protopopiatului despre importanta catehizării copiilor și tinerilor. Ei au stabilit că este foarte important ca astfel de cateheze să aibă loc în fiecare săptămână, în special sâmbăta, dar și duminică seara, după slujba Vecerniei, după cum informează radiorenasterea.ro

Au fost prezentate și alte proiecte, printre care Campania Fă o bucurie cu o jucărie, lansată recent de o Asociația Filantropia Ortodoxă din Dej și cu implicarea directă a școlilor și grădinițelor din municipiu.

În acest sens, preoții au fost îndemnați să se implice în campanie împreună cu enoriașii pe care îi păstoresc și astfel să facă o mică bucurie prin oferirea de jucării copiilor internați la secția de pediatrie a Spitalului Municipal din Dej. Tot în cadrul ședinței a fost anunțat proiectul demarat de Patriarhia Română în perioada decembrie 2015 – mai 2016, intitulat Biserica și Școala din sufletul meu. Concursul se desfășoară pe trei secțiuni: literară, artistică și multimedia și se adresează copiilor cu vârsta între 7 și 18 ani. Cei ce doresc să participe vor trebui, sub îndrumarea preoților parohi și a profesorilor de religie, să conceapă un portofoliu cu lucrări de creație.

Ședința preoților din Protopopiatul Dej, a debutat la ora 10:00, la sediul protopopiatului și a fost prezidată de Părintele Protopop Ioan Buftea.

Comentarii Facebook


Știri recente