Catehizarea tinerilor – o prioritate în Episcopia Maramureşului şi Sătmarului

Întrunire responsabili catehizare Baia Mare - 2017 -2

Responsabilii cu catehizarea tineretului din Episcopia Maramureşului şi Sătmarului s-au întâlnit cu Preasfinţitul Părinte Iustin, Chiriarhul locului.

Întâlnirea a avut loc marţi, 21 februarie 2017, în sala Sfântul Iosif Mărturisitorul de la Catedrala Episcopală Sfânta Treime din Baia Mare, informează site-ul oficial al Eparhiei.

În deschiderea şedinţei, Preasfinţitul Părinte Iustin a vorbit despre obiectivele pe care responsabilii cu catehizarea trebuie să le aibă în vedere în munca neîntreruptă cu tineretul.

Pregătirea catehetică trebuie făcută în aşa fel încât tinerii să facă faţă provocărilor contemporane. De asemenea, trebuie să ne implicăm, la nivel parohial, ca între preot şi profesorul de religie să existe o colaborare deosebită, a spus ierarhul maramureşean.

În cadrul întrunirii a fost prezentată şi evaluată activitatea de catehizare desfăşurată anul trecut, iar noul responsabil eparhial cu catehizarea tineretului, arhid. Alexandru Gaborean, a vorbit despre activităţile care se vor derula în acest an.

 

Comentarii Facebook


Știri recente