Catedrala Națională și Mănăstirea Pasărea au primit fragmente din moaștele Sf. Cuv. Irodion de la Lainici

La Mănăstirea Lainici din județul Gorj au fost oferite sâmbătă două fragmente din moaștele Sfântului Cuvios Irodion pentru Catedrala Națională și pentru Mănăstirea Pasărea din județul Ilfov.

Delegatul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel la acest eveniment a fost Arhim. Nectarie Șofelea, Exarh al Mănăstirilor din Arhiepiscopia Bucureștilor, care fost însoțit de stavrofora Mihaela Costache, stareța Mănăstirii Pasărea.

„Este o mare bucurie petru Mănăstirea Lainici pentru că s-a hotărât de Domnul ca să fie dăruite fragmente din moaștele Sfântului Irodion pentru Catedrala Națională și pentru Mănăstirea Pasărea”.

„Felicităm cu smeritele noastre cuvinte inițiativa Preafericitului Părinte Patriarh Daniel pentru această mare lucrare, să se aducă în Catedrala Națională moaște de la toți sfinții români din toate locurile și timpurile ca să fie ca un templu sacru al neamului nostru românesc, ca un panteon al sfinților neamului românesc”, a declarat la Trinitas TV Arhim. Ioachim Pârvulescu, starețul Mănăstirii Lainici.

Arhim. Nectarie Șofelea a mulțumit Mitropolitului Irineu și obștii Mănăstirii Lainici pentru darurile oferite.

Arhim. Ioachim Pârvulescu a primit din partea Patriarhului Daniel ordinul Sfântul Cuvios Ioan Iacob de la Neamț, Noul Hozevit.

Obștea Mănăstirii Lainici a primit din partea Patriarhului României o icoană reprezentând pe Sf. Cuv. Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor, și volume apărute la Editurile Patriarhiei Române.

Sfântul Cuvios Irodion de la Lainici este cinstit în data de 3 mai.

Foto credit: captură video YouTube / Trinitas TV

Urmăreşte-ne pe Twitter: @agentiabasilica

Comentarii Facebook


Știri recente