Catedrala Naţională: Redirecţionează până la 3,5% din impozitul anual

Puteţi redirecţiona până la 3,5% din impozitul pe venit, plătit statului în anul 2021, pentru lucrările care se desfăşoară la Catedrala Națională, prin Formularul 230.

Una dintre cele mai mari lucrări care se va executa la interior în acest an la Catedrala Naţională va fi pictura în mozaic a Arcului Triumfal care realizează legătura între navă și zona altarului.

Arcul triumfal din fața Sfântului Altar şi absida de sud, în proces de pictare în mozaic. Foto credit: catedralaneamului.ro / Iulian Dumitraşcu

Pe parcursul acestui an se vor mai finaliza tencuielile decorative și placările cu piatră la nava catedralei.

La interior este în curs de finalizare pictura în tehnica mozaicului din altar și se lucrează la montarea scenei Nașterii Domnului din absida sudică. Deasupra soleii a fost montată schela și se lucrează la tencuirea Arcului Triumfal.

Imagine din interiorul altarului Catedralei Naţionale. Foto credit: catedralaneamului.ro / Iulian Dumitraşcu

Cine poate depune Formularul 230

Orice persoană fizică, care în anul 2021 a realizat venituri din salarii și asimilate salariilor și/sau venituri din pensii din România, poate solicita organului fiscal central competent direcționarea sumei reprezentând 2% sau 3,5% din impozitul anual pentru susținerea entităților nonprofit și a unităților de cult, precum și pentru acordarea de burse private, prin depunerea Formularului 230 – „Cerere privind destinația sumei reprezentând 2% sau 3,5% din impozitul anual pe veniturile din salarii și din pensii”, după cum urmează:

a) 2% din impozitul anual pe veniturile din salarii și asimilate salariilor și/sau veniturile din pensii, pentru susținerea entităților nonprofit care se înființează și funcționează în condițiile legii și a unităților de cult; sau

b) 2% din impozitul anual pe veniturile din salarii și asimilate salariilor și/sau veniturile din pensii, pentru acordarea de burse private, conform legii; sau

c) 3,5% din impozitul anual pe veniturile din salarii și asimilate salariilor și/sau veniturile din pensii, pentru susținerea entităților nonprofit și a unităților de cult, care sunt furnizori de servicii sociale acreditați cu cel puțin un serviciu social licențiat, în condițiile legii.

Formularul 230 se depune și de persoanele fizice care realizează venituri din salarii și/sau pensii din străinătate, impozabile în România, conform legii.

Formularul 230 se completează în două exemplare și se depune la organul fiscal central competent până la data de 25 mai 2022 inclusiv.

Descarcă Formularul 230 în format PDF sau PDF editabil. Pentru completarea documentului, urmaţi INSTRUCŢIUNILE.

Foto credit: catedralaneamului.ro / Iulian Dumitraşcu

Urmăreşte-ne pe Twitter: @agentiabasilica

Comentarii Facebook


Știri recente