Catedrala Mitropolitană Sfinții Împărați din Chicago și-a cinstit ocrotitorii

Catedrala Sfinții Împărați Constantin și Elena din Chicago și-a sărbătorit în data de 21 mai 2017 hramul. Sărbătoarea a debutat sâmbătă seara cu oficierea Vecerniei. Slujba a fost săvârșită de Mitropolitul Ortodox Român al celor două Americi, împreună cu un sobor format din preoții Catedralei.

Cinstirea Sfinților Împărați a continuat în Duminica a 6-a după Sfintele Paști, prin oficierea Sfintei Liturghii de către Înaltpreasfințitul Părinte Nicolae, transmite Alexandru Popovici din partea Mitropoliei Ortodoxe Române a celor două Americi.

În cuvântul rostit, Înaltpreasfinția Sa a explicat semnificația vederii duhovnicești pe care fiecare creștin o poate dobândi prin întâlnirea cu Hristos la Sfânta Liturghie. În continuare cuvântului, Înaltpreasfinția Sa  a vorbit despre sfinții ocrotitori ai Catedralei. Ierarhul a făcut referire la conștiința alegerii de sus a Sfântului Împărat Constantin pentru a aduce pacea și unitatea în Imperiu.

La final, Înaltpreasfințitul Părinte Nicolae a mulțumit tuturor ostenitorilor care au participat la pregătirea hramului Catedralei. De asemenea, Înaltpreasfinția Sa a amintit și despre evenimentul intronizării din 30 aprilie 2017 și a mulțumit celor care au lucrat pentru pregătirea lui.

Comentarii Facebook


Știri recente

La hramul istoric al Catedralei Patriarhale va fi proclamată canonizarea Sf. Cuv. Teofana Basarab | Programul manifestărilor

Catedrala Patriarhală îşi serbează în 21 mai hramul istoric dedicat „Sfinților Împărați Constantin și Elena”.  Între manifestările organizate este cuprinsă proclamarea canonizării Sfintei Cuvioase Teofana Basarab. Detalii despre viaţa sfintei, aici. Programul integral: Proclamarea canonizării…