Catedrala Mitropolitană Sfinții Împărați din Chicago și-a cinstit ocrotitorii

Catedrala Sfinții Împărați Constantin și Elena din Chicago și-a sărbătorit în data de 21 mai 2017 hramul. Sărbătoarea a debutat sâmbătă seara cu oficierea Vecerniei. Slujba a fost săvârșită de Mitropolitul Ortodox Român al celor două Americi, împreună cu un sobor format din preoții Catedralei.

Cinstirea Sfinților Împărați a continuat în Duminica a 6-a după Sfintele Paști, prin oficierea Sfintei Liturghii de către Înaltpreasfințitul Părinte Nicolae, transmite Alexandru Popovici din partea Mitropoliei Ortodoxe Române a celor două Americi.

În cuvântul rostit, Înaltpreasfinția Sa a explicat semnificația vederii duhovnicești pe care fiecare creștin o poate dobândi prin întâlnirea cu Hristos la Sfânta Liturghie. În continuare cuvântului, Înaltpreasfinția Sa  a vorbit despre sfinții ocrotitori ai Catedralei. Ierarhul a făcut referire la conștiința alegerii de sus a Sfântului Împărat Constantin pentru a aduce pacea și unitatea în Imperiu.

La final, Înaltpreasfințitul Părinte Nicolae a mulțumit tuturor ostenitorilor care au participat la pregătirea hramului Catedralei. De asemenea, Înaltpreasfinția Sa a amintit și despre evenimentul intronizării din 30 aprilie 2017 și a mulțumit celor care au lucrat pentru pregătirea lui.

Comentarii Facebook


Știri recente