Catedrala Mitropolitană | IPS Laurențiu a oficiat slujba Deniei Canonului cel Mare

Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, a oficiat miercuri, 29 martie 2017, slujba Deniei Canonului cel Mare. Evenimentul a avut loc la Catedrala Mitropolitană din Sibiu.

Din sobor au făcut parte: cadre didactice de la Facultatea Sfântul Andrei Șaguna din Sibiu, precum și slujitori ai lăcașului de cult. Răspunsurile liturgice au fost oferite de corul studenților de la facultatea de teologie sibiană, dirijat de părintele Sorin Dobre.

În cuvântul rostit, Înaltpreasfinția Sa a evidențiat importanța și sensul duhovnicesc al Canonului cel Mare, informează site-ul oficial al Mitropoliei Ardealului.

Săptămâna a cincea din Postul Mare este marcată de Denia Canonului cel Mare și Denia Imnului Acatist. Sunt aproape 300 de imnuri, alcătuite la singular: eu plâng păcatele mele, eu cer de la Dumnezeu să-mi dea căință, iar în această plângere a mea mă raportez mereu la modelele desăvârșite pe care nu le-am urmat. Această cântare este una de umilință, de smerenie, a precizat Ierarhul.

Vineri seara, în săptămâna a cincea din Postul Mare, va fi oficiată Denia în cadrul căreia se va citi Acatistul Bunei Vestiri.

Comentarii Facebook


Știri recente