Sfânta Liturghie la Catedrala Mitropolitană din Iaşi. IPS Teofan le-a vorbit credincioşilor

Credincioşii prezenţi duminică, 14 august 2016, la Catedrala Mitropolitană din Iaşi, s-au bucurat de slujba Sfintei Liturghii oficiată de Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, informează doxologia.ro

În cuvântul său, ierarhul a vorbit despre cât de important este pentru creștinii ortodocși să conștientizeze că darurile lui Dumnezeu sunt inepuizabile.

Dați-le voi să mănânce! ‒ este cuvântul rostit de Domnul Hristos către apostolii Săi, văzând mulțimea înfometată. Iar Sfinții Apostoli au hrănit cu puține pâini 5000 de bărbați, în afară de femei și de copii ‒ un lucru minunat, suprafiresc, pe care logica noastră obișnuită nu-l poate înțelege. Și totuși, acest lucru s-a întâmplat, căci ceea ce este cu neputință la oameni, spune Domnul Hristos, este cu putință la Dumnezeu. Așa se face că mulțimile au primit pâinea și apoi au plecat la casele lor. Ce este această pâine? Pâinea pe care Domnul Hristos a poruncit să fie dată mulțimilor prin Sfinții Apostoli este Dumnezeu Însuși, este Hristos Domnul în Duhul Sfânt, este Pâinea cea spre ființă și Apa cea Vie, fără de care omul moare, a spus Înaltpreasfinţia Sa.

Textul evanghelic citit în această duminică ne înfăţişează minunea Înmulţirii pâinilor de Mântuitorul Iisus Hristos.

 

Foto: doxologia.ro

Comentarii Facebook


Știri recente