Catedrala Mântuirii Neamului, simbol al Românilor

Americanii se mândresc cu Catedrala Națională din Washington, un edificiu de dimensiuni impresionante și de o frumusețe aparte. Pentru spanioli, celebra Sagrada Familia din Barcelona este un simbol național, o capodoperă unicat în arhitectură și totodată un obiectiv vizitat anual de milioane de turiști din toată lumea.

Catedrala „Hristos Mântuitorul” din Moscova reprezintă un simbol al credinței și gloriei naționale, martoră a numeroase evenimente istorice. Este Catedrala patriarhală a Bisericii Ortodoxe a Rusiei, fiind totodată și cea mai mare biserică din această țară.

România, deși o țară cu o majoritate ortodoxă, cu foarte multe biserici de o valoare extraordinară, nu are încă un edificiu simbol al credinței și al națiunii. Catedrala Mântuirii Neamului este o necesitate pentru țara noastră, iar realizarea acestui deziderat depinde, așa cum s-a întâmplat în fiecare dintre statele amintite, și de fiecare dintre noi. Și dumneavoastră puteți fi ctitorul acestei Catedrala simbol a României!

Aflați care sunt modalitățile prin care puteți contribui la ridicarea viitoarei catedrale patriarhale accesând site-ul catedralaneamului.ro. Tot de pe această platformă online aflați și care este stadiul actual al lucrărilor.

Comentarii Facebook


Știri recente