Catedrala Mântuirii Neamului

Edificarea unei catedrale în București închinată cinstirii celor care s-au jertfit, de-a lungul întregii noastre istorii, pe altarul credinței, libertății, demnității și unității neamului, are adânci rădăcini în istoria noastră. Greutățile vremurilor și neputințele oamenilor au făcut ca și în privința edificării unei Catedrale – simbol să fim în urma celorlalte popoare ortodoxe. Credincioșii de pretutindeni au acum ocazia să contribuie la construirea celui mai important lăcaș de cult al românilor ridicat în timpurile noastre: Catedrala Mântuirii Neamului.

Cei care donează deja constant o sumă de bani, sunt conștienți de faptul că puținul lor de acum se va materializa, într-un simbol al tuturor. Încercăm și noi să aflăm răspunsuri la întrebarea de ce să donez, sau de ce am nevoie de această Catedrală, stând de vorbă cu unii dintre cei care deja donează.

„Această Catedrală a Mântuirii Neamului înseamnă o jertfă. Consider un gest deosebit crearea acestui spațiu. Deși, suntem foarte legați prin diverse rețele de comunicare online, suntem totuși foarte singuri. Reuniunea această sub aceeași cupolă cred că este foarte importantă”, a mărturisit Irina Hastnaș – compozitor, muzicolog.

Aflați care sunt modalitățile prin care puteți contribui la ridicarea viitoarei catedrale patriarhale accesând site-ul catedralaneamului.ro. De asemenea, un afiș informativ există în toate bisericile ortodoxe românești, atât la parohii, cât și la mănăstiri.

Comentarii Facebook


Știri recente