Catedrala Încoronării la Centenar: Programul evenimentelor

Catedrala Încoronării din Alba Iulia împlinește sâmbătă, 8 octombrie, un secol de la sfințire.

Aniversarea va fi marcată printr-un parastas pentru ctitorii catedralei, o lansare de carte și un concert de muzică bizantină.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Alba Iuliei a transmis programul evenimentelor de la Catedrala Reîntregirii:

  • 07:30 – Utrenia;
  • 09:00 – Sfânta Liturghie;
  • 11:30 – Parastas pentru ctitorii Catedralei Încoronării, Regele Ferdinand și Regina Maria;
  • 12:00 – Lansarea Albumului „Catedrala Ortodoxă și Reședința Arhiepiscopală din Alba Iulia”;
  • 18:00 – Vecernia;
  • 19:00 – Concert aniversar de muzică bizantină susținut de Grupul „Sfântul Ioan Damaschin”, alături de Grigorios Anastasiou.

Tot în perioada următoare, în data de 15 octombrie, se împlinesc 100 de ani de la încoronarea Regelui Ferdinand și a Reginei Maria la Alba Iulia. Cu această ocazie, în perioada 13-16 octombrie, la Alba Iulia vor fi organizate mai multe manifestări culturale: expoziţii tematice, lansări de carte, concerte omagiale, proiecţii de film, dar şi spectaculoase reconstituiri istorice.

Evenimentele sunt organizate de Consiliul Judeţean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia, Instituţia Prefectului – Judeţul Alba și Arhiepiscopia Alba Iuliei, sub Înaltul Patronaj al Primului Ministru al României.


Catedrala Arhiepiscopală din Alba Iulia are hramurile „Sfânta Treime” şi „Sf. Arhangheli Mihail şi Gavriil”. Biserica este cunoscută drept Catedrala Reîntregirii și Încoronării, fiind un simbol al unității naționale și un monument ce confirmă recunoașterea internațională a României întregite, prin actul Încoronării Regelui Ferdinand și Reginei Maria

Foto credit: Arhiepiscopia Alba Iuliei

Comentarii Facebook


Știri recente

Părintele Sofian Boghiu a fost comemorat la Biblioteca Sfântului Sinod: Evocări, mărturii şi lansare de carte

Părintele Arhimandrit Sofian Boghiu a fost comemorat miercuri la Biblioteca Sfântului Sinod, aflată în incinta Mănăstirii Antim din Bucureşti. Mărturii&evocări Evenimentul s‑a desfășurat în Sala „Conon Arămescu‑Donici” a Biblioteca Sfântului Sinod și a reunit ierarhi, clerici…