Catedrala Episcopală din Slobozia şi-a serbat al doilea hram: Galerie Foto

După ce în ajun a asistat la slujba Privegherii, de sărbătoarea Acoperământului Maicii Domnului, Preasfinţitul Părinte Vincenţiu a oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala din Slobozia, cu prilejul celui de-al doilea hram, informează Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor.

Din soborul slujitor au făcut parte: preacuviosul părinte Arhimandrit Rafail, vicar eparhial, părinți consilieri, membrii ai Permanenței Consiliului Eparhial, preacucernicii părinți inspectori eparhiali, preoți și diaconi.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de Corul Academic „Divina Armonie” dirijat de Marius Cristian Firca.

În cadrul Liturghiei din data de 1 octombrie, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a hirotonit preot pe Arhidiaconul Cristian – Ștefăniță Chiru, inspector la Sectorul Social – Misionar al Centrul Eparhial, pe seama Parohiei „Sfântul Evanghelist Matei” din Slobozia.

În omilia sa, Preasfințitul Părinte Vincenţiu a vorbit credincioșilor despre însemnătatea sărbătorii Acoperământul Maicii Domnului, „ocrotitoarea și maica noastră a tuturor, pururea rugătoare pentru toți creștinii că să dobândească pace sufletelor și trupurilor”.

La finalul predicii Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu, i-a îndemnat pe toți creștinii să meargă la Referendumul pentru familie ce va avea loc pe 6 și 7 octombrie 2018.

După Sfânta Liturghie a fost oficiată slujba parastasului pentru fericiții ctitori ai Catedralei.

Cu această ocazie Preasfinția Sa a acordat domnilor Rudolf Gradea și Gabriel Mușat Crucea Sloboziei în „Grad de Cavaler” pentru osteneala depusă în comunitatea locală, dar mai ales grijă deosebită pentru „Casa lui Dumnezeu”.

După liturghie, Corul Academic „Divina Armonie” a susţinut un recital de muzică corală, cu ocazia hramului de toamnă al Catedralei Episcopale „Înălțarea Domnului” din Slobozia.

Foto credit: Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor

Comentarii Facebook


Știri recente