Catedrala Episcopală din Giurgiu și-a sărbătorit hramul istoric

Astăzi, 15 august, la Praznicul Adormirii Maicii Domnului, Catedrala Episcopală din Giurgiu și-a sărbătorit hramul istoric. Anul acesta, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, au fost aduse spre închinare în Catedrala Episcopală părticele din moaștele Sfântului Serafim de Sarov din biserica Parohiei Cămineasca, jud. Giurgiu și racla cu moaștele Sfântului Ioan Rusul de la Mănăstirea cu același nume din localitatea Slobozia de Giurgiu. Sfânta și Dumnezeiască Liturghie a fost săvărșită de Întâistătătorul eparhiei , înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi. În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a hirotesit întru arhidiacon pe Părintele Diac. George Grigorescu.

În cuvântul de învățătură adresat credincioșilor prezenți, Chiriarhul Giurgiului a vorbit despre importanța deosebită pe care o are Maica Domnului în iconomia mântuirii și despre frumusețea duhovnicească a acestui mare praznic al creștinătății: Adormirea Maicii Domnului. Acest slăvit praznic, a arătat Chiriarhul nostru, comemorează slăvirea Maicii Mântuitorului, care „a fost luată” de Dumnezeu în împărăția cerească în deplinătatea vieții ei sufletești și trupești. Era firesc ca trupul Sfintei Fecioare Maria să învingă moartea prin puterea Fiului lui Dumnezeu care a lucrat în ea, prin aceasta fiind noi încredințați că ridicarea trupului Sfintei Fecioare în slava cerească adeverește faptul că omul poate fi transfigurat și mântuit, că se poate împărtăși de slava cerească.

La final, credincioșii s-au închinat la moaștele Sf. Serafim de Sarov și ale Sf. Ioan Rusul, primind iconițe cu scena Adormirii Maicii Domnului, cu chipul sfinților ale căror moaște au fost aduse spre închinare, informează episcopiagiurgiului.ro

Catedrala Episcopală”Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Giurgiu a fost construita între anii 1847 – 1851, pe locul unei foste biserici semiîngropate care a existat în timpul stăpânirii otomane. În prezent aceasta reprezintă un important reper duhovnicesc pentru toți credincioșii din Episcopia Giurgiului.

Comentarii Facebook


Știri recente