Catedrala Episcopală din Caransebeş | Numeroși credincioși au participat la Slujba Învierii Domnului

Numeroși credincioşi caransebeșeni au participat la Slujba Învierii Domnului oficiată la Catedrala Episcopală  Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul. Aceștia au primit Lumina Sfântă de la Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului.

Ierarhul a oficiat prima parte a Utreniei Învierii pe esplanada Catedralei Episcopale. În cadrul slujbei oficiate în data de 16 aprilie 2017, Preasfinția Sa a sfinţit Paştile, notează site-ul oficial al Eparhiei.

În continuare, ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie. La slujbă au participat reprezentanți ai autorităților centrale, județene și locale. Răspunsurile liturgice au fost oferite de corul lăcașului de cult, condus de părintele Gheorghe Tistu.

În aceeași zi, ierarhul a oficiat slujba Vecerniei Învierii Domnului unde a fost, potrivit tradiţiei Bisericii, citită pericopa evanghelică în mai multe limbi.

***

Şi anul acesta a fost adusă în Episcopia Caransebeşului Sfânta Lumină de la Mormântul Domnului din Ierusalim. Aceasta a fost împărțită la mai multe parohii din Eparhia Caransebeșului.

 

Comentarii Facebook


Știri recente