Catedrala din Sibiu a fost arhiplină de Florii

Catedrala din Sibiu Arhiplină de Florii

Catedrala mitropolitană din Sibiu a fost arhiplină în Duminica Floriilor cu prilejul Liturghiei oficiată de Mitropolitul Ardealului.

La finalul slujbei de Florii, IPS Mitropolit Laurențiu le-a vorbit credincioșilor despre praznicul Floriilor și despre pregătirea noastră pentru Învierea Domnului prin zilele Săptămânii Mari.

Ierarhul a spus: „Marele praznic de astăzi este o sărbătoare a smereniei înălțătoare de care a dat dovadă Mântuitorul Iisus Hristos, alegând cea mai umilă ființă pe care să intre în Ierusalim, un asin.

Însă smerenia Sa dumnezeiască a fost receptată de popor și de copiii care i-au ieșit în întâmpinare cu osanale, adică cu acele cuvinte care se cuvin doar lui Dumnezeu: «Osana, Fiul lui Dumnezeu! Binecuvântat este Cele ce vine întru numele Domnului!»”.

Credincioșii au primit ramuri de salcie sfințite care simbolizează stâlpările pe care le-au purtat în mâini cei care L-au primit pe Mântuitorul Iisus Hristos la intrarea Sa în Ierusalim.

Răspunsurile liturgice au fost date de Corala „Timotei Popovici” a Catedralei mitropolitane din Sibiu.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…