Catedrala din Râmnicu Vâlcea | Priveghere de toată noaptea în cinstea Maicii Domnului oficiată de IPS Varsanufie

IPS Varsanufie a oficiat slujba privegherii de toată noaptea la sărbătoarea Icoanei Maicii Domnului „Prodromița”, după rânduiala Sfântului Munte, în Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu Vâlcea.

În continuarea privegherii, Chiriarhul Râmnicului a săvârșit Sfânta Liturghie împreună cu un sobor de clerici, în prezența a numeroși credincioși, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Maica Domnului este cinstită în mod special în această zi, deoarece în Catedrala din Râmnicu Vâlcea se află din 14 august 2015 o copie a Icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului Prodromița de la Sfântul Munte Athos.

În cuvântul rostit la slujba din 12 iulie 2017, ierarhul a subliniat importanța reafirmării rolului privegherii ca fiind esențial în viața ascetică. Prin priveghere se descoperă în sufletele ostenitorilor inima înfrântă, blândă și smerită, prin alungarea gândurilor rele și îmblânzirea patimilor, a explicat Înaltpreasfinția Sa.

Maica Domnului este o Icoană Vie a Bisericii și de aceea o avem ca pe o permanentă ajutătoare și ocrotitoare a monahilor și mirenilor care împodobesc icoanele sale cu rugăciuni de mulțumire. Fecioara Maria devine ocrotitoare a celor ce priveghează, întrucât ea însăși și-a trăit viața într-o stare de trezvie, în post și rugăciune, în ascultare față de Dumnezeu, a evidențiat IPS Varsanufie.

Comentarii Facebook


Știri recente