Catedrala din Gura Humorului și-a serbat hramul

Biserica „Nașterea Maicii Domnului” din Gura Humorului, județul Suceava, a îmbrăcat luni, 8 septembrie 2014, straie de sărbătoare, informează „Ziarul Lumina”.

În ajunul hramului a fost oficiată slujba Privegherii de către un sobor de preoți. În ziua pomenirii Nașterii Maicii Domnului, credincioșii și-au îndreptat din nou pașii spre sfântul locaș. Ei au sărutat raclele în care se află fragmente din moaștele mai multor sfinți ai Bisericii noastre, aflate în catedrala din Gura Humorului, apoi au participat la Sfânta Liturghie. Numeroși copii s-au împărtășit în cadrul slujbei cu Trupul și Sângele Mântuitorului Hristos. Predica zilei a fost ținută de pr. Vasile Irimia, protopop al Protopopiatului Suceava 1, care a făcut referire la cinstirea Maicii Domnului. Părintele paroh Mircea Nuțu a mulțumit apoi părinților slujitori și stavroforei Irina Pântescu, stareța Mănăstirii Voroneț, pentru că au fost prezenți la acest eveniment de sărbătoare. După slujba Parastasului, toți cei prezenți au primit la ieșirea din biserică un pachet cu alimente și un pahar cu vin.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…