Catedrala din Chicago își va sărbători hramul

Sfinții Împărați Constantin și mama sa Elena sunt ocrotitori spirituali și pentru Catedrala ortodoxă românească din Chicago. Sărbătoarea va debuta în seara zilei de 20 mai 2017 cu Vecernia Mare. Mâine, de la ora 08:30 va fi oficiată Utrenia, urmată de la ora 10:00 de Sfânta Liturghie, ne-a transmis Alexandru Popovici.


Catedrala Sfinților Împărați Constantin și Elena din Chicago a luat ființă din dorinţa credincioşilor ortodocşi români din acest oraş de a avea o Catedrală Ortodoxă. Consiliul Eparhial al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române din cele două Americi a luat în considerare această dorinţă la şedinţa din octombrie 2002. Cu ajutorul Domnului a fost găsită actuala biserică, pe Newland Ave, pe atunci Biserică prezbiteriană coreeană.

Congresul Arhiepiscopiei din iulie 2003 a hotărât cumpărarea acestei proprietăţi ca şi Centru Eparhial şi nouă Catedrală a Arhiepiscopiei. Pe 9 decembrie 2003 au fost semnate actele de cumpărare a proprietăţii, astfel că ziua de Crăciun a anului 2003 a fost sărbătorită în locaşul propriu.

Sfinţirea Catedralei Sf. Împăraţi Constantin şi Elena a avut loc la încheierea celui de-al 76-a Congres al Arhiepiscopiei în anul mântuirii 2008, luna iulie, ziua 6 în prezenţa ierarhilor invitați din România și SUA, a preoţilor Arhiepiscopiei, a delegaţilor la Congres şi a credincioşilor ortodocşi români din Chicago.

Pe 30 aprilie 2017, Catedrala a găzduit ceremonia de întronizare a IPS Nicolae ca Mitropolit al Mitropoliei Ortodoxe Române a celor două Americi. Alături de delegația Bisericii Ortodoxe Române, au fost prezenți ierarhi din SUA, preoți ai Mitropoliei, delegați ai parohiilor, credincioşilor ortodocşi români din SUA și Canada.

Comentarii Facebook


Știri recente