Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeș şi-a serbat ocrotitoarea: În imagini

Ctitorie a Sfântului Domnitor Neagoe Basarab, Catedrala Arhiepiscopală din municipiul Curtea de Argeș şi-a serbat hramul de Adormirea Maicii Domnului.

© Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului

Pelerinii care au venit la slujbă s-au închinat şi Sfintei Muceniţe Filofteia, a cărei raclă cu sfintele moaşte a fost adusă în exteriorul catedralei.

© Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului

Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului.

La predică, el a vorbit despre rolul Maicii Domnului în iconomia mântuirii şi a subliniat că Născătoarea de Dumnezeu mijlocește neîncetat la Dumnezeu pentru oameni.

© Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului

Piatra de temelie la vechea Catedrală Arhiepiscopală din Curtea de Argeş, a fost pusă în anul 1512. În anul 1793, Mănăstirea Curtea de Argeş a dobândit statutul de reşedinţă episcopală, acolo luând fiinţă Episcopia Argeşului.

Între anii 1875-1886 biserica Mănăstirii Curtea de Argeş a fost refăcută în forma care a dăinuit până în prezent, Regele Carol I angajându-l pe celebrul arhitect francez André Lecomte du Noüy, pentru proiectul refacerii lăcaşului. În anul 2009 Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a dăruit bisericii cel de-al doilea hram închinat ctitorului ei, Sfântul Neagoe Vodă Basarab.

Foto credit: Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului

Abonează-te la newsletter şi fii la curent cu noutăţile!

Comentarii Facebook


Știri recente