Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeș în sărbătoare

În Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a fost cinstit astăzi praznicul închinat Adormirii Maicii Domnului.

La Catedrala Arhiepiscopală din municipiul Curtea de Argeș mii de credincioși au venit încă de aseară pentru a participa la sărbătoarea hramului. Aceștia au avut ocazia de a se închina la moaștele Sfintei Filoteia care au fost scoase în fața paraclisului arhiepiscopal.

Sfânta Liturghie a fost oficiată astăzi în ctitoria domnitorul Sfânt Neagoe Vodă Basarab, de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, după cum ne-a precizat Pr. Necula Ciprian.

În cuvântul de învățătură Chiriarhul Eparhiei a evidențiat importanța acestui praznic bisericesc închinat Maicii Domnului și a mulțumit pelerinilor veniți la Curtea de Argeș pentru dragostea manifestată pentru Sfânta Muceniță Filoteia și pentru aceste locuri binecuvântate din Cetatea Basarabilor.

Piatra de temelie la actuala Catedrală Arhiepiscopală din Curtea de Argeș a fost pusă în anul 1512, biserica fiind terminată și sfințită în ziua de 15 august a anului 1517. Atunci a primit hramul principal închinat praznicului Adormirii Maicii Domnului. În anul 2009 Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a dăruit bisericii cel de-al doilea hram închinat ctitorului ei, Sfântul Neagoe Vodă Basarab.

Comentarii Facebook


Știri recente