Catedrala Arhiepiscopală din Buzău | Slujire arhierească și concert dedicat femeilor creștine

În Duminica Mironosițelor, 30 aprilie 2017, numeroși credincioși au venit la Catedrala Arhiepiscopală Înălțarea Domnului din Buzău pentru a se ruga împreună cu ierarhul lor, ne-a transmis Dragoş Olteanu, Consilier mass-media. Sfânta Liturghie a fost săvârșită de IPS Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei. Din sobor au făcut parte slujitorii Catedralei, precum și alți preoți de la diferite parohii din municipiu.

Răspunsurile liturgice au fost date de Corul de cameră Accoustic din București, dirijat de Daniel-Nicolae Jinga.

În cuvântul rostit după citirea Sfintei Evanghelii IPS Ciprian a vorbit despre exemplul de credință și evlavie al femeilor mironosițe. Ierarhul a evidențiat virtuțile care le-au caracterizat viața și anume, dragostea nețărmurită față de Mântuitorul Iisus Hristos, fidelitatea față de Evanghelia Sa, străduința de a împlini învățăturile evanghelice și curajul de a-L mărturisi pe Hristos Cel răstignit și înviat.

Totodată, chiriarhul locului le-a felicitat pe toate femeile creștine sărbătorite în această zi, adresându-le urări de pace, bucurie, sănătate și mântuire.

La finalul Sfintei Liturghii Corul de cameră Accoustic a susținut un concert dedicat credincioaselor prezente la Catedrala Arhiepiscopală din Buzău. Acestea au primit în dar din partea slujitorilor câte un trandafir.

Comentarii Facebook


Știri recente