Câştigătorii concursului „Antim Ivireanul – ctitor al culturii române” au fost premiaţi

Joi, 29 septembrie 2016, la Biblioteca Sfântului Sinod a avut loc premierea concursului de eseuri organizat în cadrul proiectului educațional și multidisciplinar Antim Ivireanul – ctitor al culturii române.

Acest proiect a fost organizat de Colegiul Național Mihai Viteazul din București în parteneriat cu Arhiepiscopia Bucureștilor – Sectorul Învățământ și activități cu tineretul. La acest concurs au participat elevi ai unității de învățământ mai sus menționate, dar și elevi ai Seminarului Teologic Ortodox Nifon Mitropolitul din București.

În deschidere au vorbit:

Pr. Horia Mălușanu – parohia Iancu Vechi Mătăsari,

Arhim. Policarp Chițulescu – Directorul Bibliotecii Sfântului Sinod

Pr. David Pestroiu – Consilier eparhial în cadrul Sectorului Învățământ și activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureștilor, cel care a oferit premiile elevilor câștigători.

Pentru mulți dintre elevi a fost pentru prima dată când au participat la o astfel de competiție. Mai multe detalii a oferit pentru Radio Trinitas părintele David Pestroiu:

Acest moment face parte din manifestările culturale organizate cu ocazia comemorării, în anul 2016, a 300 de ani de la moartea martirică a Sfântului Ierarh Antim Ivireanul.

După premiere, elevii și profesorii au vizitat biserica și muzeul mănăstirii Antim, ctitoria Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanu.

02

 

Comentarii Facebook


Știri recente