Castelul Peleș | Președintele României a depus o coroană de flori și a scris în cartea de condoleanțe

Trupul Majestăţii Sale defuncte, Regele Mihai I al României, a fost depus miercuri, în jurul orei 14:00, în Holul de Onoare al Castelului Peleș. După slujba oficiată de IPS Iosif, Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale şi Meridionale, împreună cu IPS Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviştei, Președintele României, Klaus Iohannis, a depus o coroană de flori și a scris un mesaj în cartea de condoleanțe.

„În aceste clipe triste, transmit condoleanţele mele întregii Familii Regale. Sunt alături de toţi cei care respectă amintirea Regelui Mihai I şi care, în aceste momente, îşi exprimă regretele faţă de trecerea la cele veşnice a uneia dintre cele mai proeminente personalităţi ale istoriei noastre. Sunt convins că amintirea Regelui Mihai I va rămâne mereu vie în sufletele românilor. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a scris preşedintele Iohannis în cartea de condoleanţe, conform Mediafax.

Klaus Iohannis a vorbit cu Principesa Margareta şi cu Principele Radu, apoi s-a aşezat pe un scaun, lângă sicriul Majestăţii Sale.

După ce a scris un mesaj în cartea de condoleanţe, președintele a fost condus de Custodele Coroanei către ieşirea din castel.

Au urmat și alte oficialități care au dorit să aducă un omagiu Majestății Sale defuncte, între care și Preşedintele Parlamentului Republicii Moldovei, Andrian Candu.

Foto credit: presidency.ro

Comentarii Facebook


Știri recente