Casa pentru patru orfani din Holod a prins contur. Oricine poate contribui pentru încheierea lucrărilor

Patru orfani din Holod vor avea în curând casă nouă, care a prins contur urmare a eforturilor depuse de parohiile din Protopopiatul Tinca. 

Casa în care locuiau a fost cuprinsă în decembrie 2019 de un incendiu puternic, în timpul căruia străbunicul lor a murit.

Urmare a acestei situaţii tragice, Protopopiatul Tinca şi-a propus prin proiectul „Să facem casă bună împreună” restaurarea totală și extinderea casei afectate de incendiul devastator. În proiect sunt implicate toate cele 62 de parohii din cuprinsul protopopiatului.

Părintele Călin Ovidiu Popa, Protopopul de Tinca, şi-a manifestat dorinţa ca până la sfârșitul lunii august casa să fie predată beneficiarilor.

El a prezentat şi stadiul lucrărilor.

„Până în prezent, s-a reușit renovarea integrală a structurii imobilului (începând cu fundația și terminând cu acoperișul)”.

„În cele ce urmează, se va efectua instalația electrică și termică nouă, achiziționarea unui cazan pentru încălzire, montarea de geamuri și uși noi (PVC), izolare pereți cu polistiren extrudat de 10 cm, izolarea podului, decorativă exterioară, introducerea sistemului de alimentare cu apă, precum și lucrări de finisaje interioare (uși, gresie, faianță, parchet etc.)”.

Protopopiatul Tinca a deschis un cont la Banca Cooperatistă Izvorul Ștei, filiala Tinca, pe care l-a alimentat periodic cu sumele colectate de parohii și credincioși, cont în care sunt colectate toate fondurile necesare desfășurării lucrărilor.

Cei care doresc să contribuie la acest proiect filantropic sunt rugați să doneze în contul bancar: RO82CRCOX050200000454125 – titularul contului, Protopopiatul Ortodox Tinca, sau prin oricare parohie din Protopopiatului Tinca.

Foto credit: Episcopia Oradiei

Comentarii Facebook


Știri recente