Casa părintească din Basarabia a poetului Adrian Păunescu a fost renovată și sfințită

Casa părintească din Basarabia a poetului Adrian Păunescu a fost renovată şi transformată într-un muzeu al literaturii române de Asociaţia Euroregiunea Siret-Prut-Nistru.

Episcopul Antonie de Bălți a sfințit miercuri casa memorială aflată în satul Copăceni, raionul Sângerei.

PS Antonie a subliniat importanţa unor asemenea monumente, care reprezintă „adevărate faruri menite să lumineze minţile şi inimile basarabenilor spre descoperirea identităţii româneşti a acestui pământ şi a locuitorilor lui”.

Evenimentul inaugural a fost organizat de Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chişinău şi Fundaţia Copăceni VDR (Virtus Daciche Redivivus).

Casa a fost achiziționată de Asociaţia Euroregiunea Siret-Prut-Nistru în data de 2 aprilie cu suma de zece mii de euro. În onstrucție și reabilitare au fost investiți peste 64.000 de euro, informează Moldova 1 TV.

În cele două odăi mici din casă se află leagănul în care a crescut Adrian Păunescu, dar şi volumele sale de poezie. 
©Episcopia de Bălți

Adrian Păunescu a fost un poet, critic literar, eseist, director de reviste, autor publicist, textier, scriitor, traducător și om politic român. S-a născut în 20 iulie 1943 la Copăceni, și a plecat la cele veșnice în 5 noiembrie 2010, la Spitalul Floreasca din București.

Foto credit: Episcopia de Bălți

Comentarii Facebook


Știri recente