Casă nouă pentru o familie afectată de inundații din Verdea, jud. Vrancea

Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei a venit în sprijinul unei familii sărace din localitatea Verdea, județul Vrancea, care a fost grav afectată de inundațiile de la începutul lunii iunie, informează Dragoș Olteanu, purtătorul de cuvânt al Eparhiei. Casa în care locuiește această familie cu patru copii minori a fost lovită de ape și deteriorată, încât nu mai prezintă siguranță. În aceste condiții, reprezentanții Sectorului Social-Filantropic și Misionar al Eparhiei s-au deplasat în localitate și au adus toate materialele necesare construirii unei alte case pentru familia respectivă, aflată în imposibilitatea de a-și ridica, prin forțe proprii, o nouă locuință, precum și alimente, produse de igienă și rechizite pentru copii.

Am fost profund impresionat să aflu de la preotul paroh din Verdea că, în anul 2015, membrii familiei Mereuță s-au implicat activ, prin muncă voluntară, în ridicarea unei noi locuințe pentru o altă familie din parohie, care, din cauza unui incendiu, rămăsese fără casă. Ei au înțeles că fiecare dintre noi este dator să-i sprijine pe semenii săi aflați în nevoi și în grele încercări, jertfa lor fiind acum răsplătită de Dumnezeu, Care i-a ajutat să depășească această situație de criză, a declarat Pr. Ionuț-Cristian Vuță – consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar.

Cei șase membrii ai familiei au mulțumit lui Dumnezeu pentru darurile primite și Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ciprian, pentru dragostea părintească arătată.

IMG 2034 (Custom)

Comentarii Facebook


Știri recente