Casa noastră precum cea din Nazaret: Episcopul Hușilor de Buna Vestire

„Odată cu vestirea adusă de Arhanghelul Gavriil Fecioarei Maria, casa ei, din satul acela atât de mic şi nesemnificativ, Nazaret, s-a transformat într-unul dintre locurile cele mai esenţiale pentru istoria umanităţii”, a semnalat Episcopul Ignatie al Hușilor în predica rostită miercuri, de Buna Vestire.

Ierarhul a spus că acea casă „a devenit ca un templu, ca o biserică” și la fel poate deveni și casa noastră.

„Dacă ne trăim credinţa frumos, dacă luptăm pentru curăţia sufletului nostru, putem transforma casa noastră într-o casă precum cea din Nazaret, unde a venit Arhanghelul Gavriil şi a adus Maicii Domnului vestea cea mai minunată pentru umanitate”.

„Dumnezeu nu a descoperit această veste minunată, a Întrupării, în Templul din Ierusalim sau într-o casă foarte importantă, unde să locuiască cineva cu o anumită vizibilitate socială”, a remarcat părintele episcop.

„Dimpotrivă, El a ales o casă dintr-un sat foarte mic. Şi-a ales cea mai smerită persoană din umanitate, dar foarte frumoasă la suflet şi plină de curăţie”.

PS Ignatie l-a citat pe Sfântul Grigorie Palama spunând că în Maica Domnului erau toate darurile dumnezeieşti pentru că Dumnezeu nu poate veni decât într-un loc frumos.

În această perioadă de izolare, Preasfinția Sa a recomandat transformarea locuinței noastre în biserică, „într-un loc în care să primim vestea naşterii lui Dumnezeu în sufletul nostru, loc în care Domnul ne umbreşte cu harul Său”.

Preasfințitul Părinte Ignatie a slujit miercuri în condițiile impuse de pandemie în Paraclisul Episcopal din Huşi.

Vezi mai multe din predica rostită de Buna Vestire pe site-ul oficial al Episcopiei Hușilor.

Foto credit: Episcopia Hușilor

Comentarii Facebook


Știri recente