Casa memorială a Părintelui Paisie Olaru va fi construită în localitatea sa natală din Botoșani

Mitropolia Moldovei și Bucovinei va construi casa memorială a Părintelui Paisie Olaru în localitatea natală a duhovnicului. Părintele Paisie Olaru este propus pentru canonizare.

Părintele Paisie s-a născut și a copilărit în localitatea Stroiești din județul Botoșani.

Preotul Paroh din Stroiești a făcut apel la enoriași să-l ajute cu fotografii și imagini care ilustrează locuința duhovnicului.

„Deja s-a stabilit și identificat terenul unde a fost casa părintească a părintelui și a fost dat către Parohia Stroiești. Noi ne vom ocupa de infrastructură”, anunță primarul localității citat de un ziar local.

Autoritățile locale consideră că odată ce va fi construită, casa memorială va deveni o atracție turistică.

Părintele Paisie Olaru alături de Părintele Cleopa Ilie şi Părintele Dionisie cel orb de la Colciu au fost propuși spre canonizare în anul 2021.

Părintele Paisie Olaru

S-a născut în 20 iunie 1897, la Stroieşti, județul Botoşani.

A intrat în obştea Schitului Cozancea-Botoşani în anul 1921, iar un an mai târziu a fost tuns în monahism, primind numele de Paisie.

A fost hirotonit diacon în 14 octombrie 1943 şi preot în aprilie 1947. Între 1947-1948 a fost egumen al schitului.

În 1948 s-a retras la Mănăstirea Neamţ, între anii 1949-1953 a vieţuit la Mănăstirea Slatina-Suceava, iar din 1954, la Mănăstirea Sihăstria. Între anii 1972-1984 a vieţuit la Schitul Sihla. A trecut la cele veşnice în data de 18 octombrie 1990 la Mănăstirea Sihăstria.

Sursă foto: Ziarul Lumina

Comentarii Facebook


Știri recente

IPS Nifon a vorbit în Comisia Europeană despre modul în care Biserica a ajutat milioane de refugiați ucraineni

Înaltpreasfințitul Părinte Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei, Mitropolit onorific și exarh patriarhal, a participat vineri la Bruxelles la întâlnirea reprezentanților Bisericilor și organizațiilor religioase cu liderii europeni în care a evidențiat implicarea Bisericii în ajutorarea refugiaților ucraineni.…