Casa de Ajutor Reciproc din Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului

La 11 septembrie 2014, în prezența și sub președinția Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, s-a întrunit Adunarea Generală de constituire ca persoană juridică a Casei de Ajutor Reciproc din Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, după cum ne-a transmis Șerban Niță.

Ședința de lucru a debutat cu binecuvântarea și cuvântul de învățătură al Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, care, pe lângă urările de succes în proiectele de ajutor reciproc, a pus la sufletul celor prezenți un îndemn spre dobândirea răbdării și a luminii lui Hristos în sufletul și ființa fiecăruia: „Îndelunga răbdare a lui Dumnezeu ne îndeamnă și pe noi la îndelungă rabdare. Să avem așadar răbdare unii cu alții, să ne îngăduim, să fim lumină pentru cei din jur și pentru noi înșine, având mare grijă la tot ce facem, spunem și gândim. Lumina lui Hristos luminează tuturor, să ne lumineze și pe noi în toate lucrările noastre.”

Președintele Casei de Ajutor Reciproc a Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, Părintele Consilier Arhidiacon Caliopie Cristian Ichim, a supus discuției plenului Adunării, aspectele legale, juridice, ce țin de constituirea ca și persoană juridică a instituției, precum și cele organizatorice, ocazie cu care a anunțat că membrii se vor bucura de un sediu nou, dotat corespunzător, gata să răspundă cerințelor unei bune funcționări în sprijinul tuturor beneficiarilor.

Membrii Adunării Generale a Casei de Ajutor Reciproc a Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului au discutat pe baza statutului și a actului constitutiv, aducând pe ordinea de zi a ședinței subiecte ce au ținut de îmbunătățirea activităților și de normele legale în vigoare.

Casa de Ajutor Reciproc din Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului va funcționa pe perioadă nedeterminată, și va primi ca membri atât personal clerical cât și mireni, așadar este un nou instrument de întrajutorare destinat tuturor celor din Eparhia Argeșului, având condiții foarte avantajoase și accesibile.

Comentarii Facebook


Știri recente