Casa arhierească Episcopul Chesarie din Buzău

Casa arhierească „Episcopul Chesarie”, aflată în incinta Paraclisului arhiepiscopal „Sfântul Gheorghe” din Buzău, a fost inaugurată luni, 9 decembrie 2013, după cum ne-a transmis Dragoș Olteanu.

Slujba de binecuvântare a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei. Au mai participat consilieri eparhiali și protopopi.

Potrivit unei hotărâri a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, din data de 28 septembrie 2012, fiecare Centru Eparhial are obligația înființării, în apropierea reședințelor eparhiale sau în orașul de reședință, a Casei arhierești, destinată ierarhilor pensionați sau retrași din scaun.

După încheierea slujbei religioase, Chiriarhul de la Buzău a precizat următoarele: „Dăm slavă lui Dumnezeu că ne-a învrednicit să mai trăim încă un moment de bucurie duhovnicească, de a vedea încununată munca desfășurată, în această vară, în legătură cu amenajarea casei arhierești „Episcopul Chesarie”, de pe lângă Parohia – devenită acum Paraclis arhiepiscopal – „Sfântul Gheorghe”. Așa cum s-a discutat și la o ședință a Permanenței Consiliului Eparhial, Sfântul Sinod a dat o hotărâre potrivit căreia fiecare Centru Eparhial trebuie să se îngrijească de amenajarea unei case arhierești, în eventualitatea retragerii ierarhului, atunci când, din motive binecuvântate, nu mai poate să-și îndeplinească îndatoririle sale de arhipăstor. Nu are importanță dacă arhiereul în funcție are o vârstă înaintată sau este mai tânăr. Este deja o îndatorire trasată de Sfântul Sinod ca pe lângă fiecare Centru Eparhial să existe o casă arhierească, având această destinație”.

Lucrările de renovare și amenajare a casei arhierești din Buzău au avut loc în perioada iulie-noiembrie, anul aceasta.

Comentarii Facebook


Știri recente