Casa 4 din programul eparhial „Bucuria e acasă” – A doua șansă pentru o familie din Vaslui

Prin programul „Bucuria e acasă”, o familie cu cinci copii din Vaslui, care și-a pierdut locuința într-un incendiu înainte de Paști, a primit o nouă șansă.

În aproximativ o lună şi jumătate, în perioada crizei sanitare provocate de coronavirus, preotul paroh Vasile Tiberiu Macsim, sprijinit de mai multe persoane şi de Centrul Eparhial de la Huşi prin Asociaţia „Filantropia Ortodoxă Huşi”, a reuşit să finalizeze locuinţa şi să o utileze complet.

Casa cu numărul 4 ridicată prin programul eparhial amintit este destinată familiei Balan din localitatea vasluiană Draxeni, comuna Rebricea. În familie sunt 5 copii cu vârste între 3 şi 12 ani.

Episcopul Ignatie al Huşilor a oficiat în după-amiaza zilei de joi, 09 iulie 2020, slujba de sfinţire a casei și a oferit mai multe distincții susținătorilor proiectului.

«Acasă» înseamnă siguranţă, afectivitate, dragoste şi unitatea familiei. Zidind această casă, ne-am dorit ca ea să fie locul în care să se bucure cei cinci copilaşi, împreună cu părinţii lor, a spus joi Episcopul Hușilor.

Alte trei familii numeroase din județ au primit în dar, în cadrul proiectului filantropic „Bucuria e acasă”, câte o locuință dotată cu utilitățile necesare. Casele se află în localitățile Grăjdeni, Bulboaca și Huși.

Foto credit: Episcopia Hușilor


Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente