Cartierul Solar din Capitală va avea propriul lăcaș de cult

Cartierul Solar din București va avea propria biserică ce va purta hramurile „Nașterea Domnului”, „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” și „Dreptul Simeon, primitorul de Dumnezeu”.

Slujba de sfinţire a pietrei de temelie a fost oficiată vineri de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop‑vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, informează Trinitas TV.

În cuvântul său, ierarhul a vorbit despre importanța rugăciunilor cuprinse în cadrul slujbei de sfințire.

„Este suficient să ascultăm cu atenție rugăciunile și cântările de la slujba așezării pietrei de temelie sau a pietrei fundamentale, pentru a înțelege cât de important este acest moment când cerem binecuvântarea lui Dumnezeu pentru începerea unei astfel de lucrări”.

„Sunt rugăciuni care se referă, în primul rând, la locul acesta pe care Dumnezeu dorește să fie înălțată o biserică, rugăciuni închinate Preamilostivului Dumnezeu, Cel în Treime slăvit, precum și cereri speciale pentru ctitori și pentru ziditori, pentru cei care vor înălța biserica până la momentul când ea va fi târnosită”.

„Dintre toate aceste rugăciuni, una specială se rostește în genunchi, rugăciune în care cerem lui Dumnezeu ca să sfințească locul acesta și mai ales jertfelnicul unde va fi adusă Jertfa cea fără de sânge, Sfânta Liturghie. Această jertfă este centrul oricărei parohii, a unei biserici mai mari sau mai mici, a unei biserici construită într‑un sat îndepărtat sau într‑un cartier aglomerat”, a spus Episcopul vicar Timotei Prahoveanul.

Foto credit: Ziarul Lumina / Luigi Ivanciu

Comentarii Facebook


Știri recente