Cartea a doua a lucrării „Împotriva ereziilor” a Sfântului Irineu de Lyon a apărut la Institutul Biblic și de Misiune Ortodoxă

Împotriva ereziilor: combatere și răsturnare a gnozei cu nume mincinos – Cartea a doua – a apărut recent la Editura Institutului Biblic și de Misiune Ortodoxă. Lucrarea cuprinde scrieri ale Sfântului Irineu de Lyon împotriva mai multor învățături greșite gnostice, în special ale discipolilor lui Valentin.

Sfântul Irineu și-a conceput lucrarea în două părți: una dedicată expunerii sau demascării, iar o alta dedicată combaterii sau respingerii lămurește Introducerea cărții.

Pe lângă textul propriu-zis, lucrarea cuprinde o Introducere vastă care prezintă contextual și structurat apologia scrisă de Sfântul Irineu.

Traducerea din limbile greacă veche și latină, introducerea și notele lucrării au fost realizate de Petru Molodeț.

Sperăm că traducerea celei de a doua cărți din opera Împotriva ereziilor, publicație inedită a Editurilor Patriarhiei Române, va fi de folos celor care caută cuvântul proaspăt al apologeților primelor veacuri creștine și tuturor celor care studiază importanta epocă a perioadei de început a creștinismului, precizează Cuvântul înainte al editorilor.


Lucrarea poate fi cumpărată de la de la Librăria Cărţilor Bisericeşti (Intr. Miron Cristea nr. 6), Magazinul Ortodoxia (Calea Victoriei nr. 45, lângă biserica Kreţulescu), Magazinul Daruri pentru pelerini (Piaţa Gării de Nord, nr. 1-3, ieşire Calea Griviţei), Magazinul Librăria Ortodoxă (B-dul Regina Maria, Nr. 1).

Mai multe apariții editoriale AICI.

Comentarii Facebook


Știri recente