Carte pentru copii: Sfânta Muceniță Fotini

Cu ocazia Anului omagial al pastorației părinților și copiilor, Departamentul de carte pentru copii și tineret din cadrul Editurilor Patriarhiei a pregătit o carte dedicată vieții Sfintei Mucenițe Fotini.

Sfânta Fotini este femeia samarineancă întâlnită de Mântuitorul la fântâna lui Iacov, moment relatat de Sfântul Evanghelist Ioan în Evanghelia sa (Ioan 4:5-42).

Lucrarea semnată de Narcisa-Mihaela Câdă a apărut la Editura Basilica și se adresează nu doar micilor cititori, ci și părinților, samarineanca fiind un model de credință pentru copiii săi.

„Cei doi fii, Iosi și Victor, ultimul numit Fotin de Domnul nostru Iisus Hristos, i-au luat ca exemplu curajul înaintea păgânului împărat Nero, care le voia moartea, și și-au mărturisit cu prețul vieții credința în Adevăratul Dumnezeu”.

„Dar nu numai fiilor săi le-a fost pildă de credință și de curaj în mărturisirea credinței, ci și surorilor sale, Anatoli, Foto, Fotida,Paraschevi şi Chiriachi, care au ales să moară pentru Hristos, primind astfel și ele cununa muceniciei”.

„Sfânta Muceniță Fotini, al cărei nume se traduce lumină, să fie pentru noi toți, în aceste momente grele, luminătoare și călăuzitoare spre mântuire”, a declarat autoarea pentru Basilica.ro.

Răsfoiește volumul!

Lucrarea poate fi achiziţionată prin intermediul site-ului Librăriei Cărților Bisericești, prin comandă la [email protected][email protected] sau la numărul de telefon 021.335.21.28.

Foto credit: Librăria Cărților Bisericești

Pentru ultimele noutăți din lumea ortodoxă urmărește-ne pe Twitter. @AgentiaBasilica!

Comentarii Facebook


Știri recente