Cariera de succes nu l-a determinat să renunţe la mărturisirea credinţei: PS Varlaam despre Sf. Mc. Gheorghe

Credincioşii prezenţi luni la hramul Bisericii Sfântul Gheorghe Nou din Capitală au avut prilejul de a se ruga împreună cu PS Varlaam Ploieşteanul. Ierarhul a apreciat curajul Sfântului Gheorghe care, deşi avea o „carieră de mare succes”, a renunţat la tot pentru a nu părăsi credinţa creştină.

„În pofida tinereţii sale, a carierei sale de mare succes, a renunţat la toate, refuzând să se lepede de credinţa mântuitoare, credinţa creştină”, a spus Părintele Episcop.

Episcopul vicar patriarhal a tras un semnal de alarmă în direcţia persecuţiilor asupra creştinilor care atât în trecut, cât şi în prezent, se ridică la nişte procente extrem de îngrijorătoare.

„După declaraţiile făcute de unele instituţii internaţionale care supraveghează viaţa religioasă în întreaga lume şi modul cum sunt tratate persoanele care mărturisesc o credinţă religioasă, cea mai persecutată credinţă religioasă în timpurile noastre este credinţa creştină. Nouăzeci de procente dintre persoanele care sunt persecutate pe motive religioase sunt creştini”.

„Cunoaşteţi milioanele de creştini care au trebuit în ultimele decenii să părăsească ţările lor de origine din Orient din cauza unei persecuţii fără precedent, căreia i-au căzut victime sute de mii de creştini”, a avertizat ierarhul.

De hramul istoric din acest an, la locașul de cult de la kilometrul 0 al Capitalei au fost aduse un fragment din moaștele Sfântului Mare Mucenic Gheorghe și o icoană cu un fragment din relicvele Sfântului Mucenic Emilian.

Acestea au fost dăruite parohiei de Mitropolia de Durostorum ce ţine de Patriarhia Bulgariei.

Foto Credit: ZL

Comentarii Facebook


Știri recente