Care va fi programul conferinţei pastoral-misionare de toamnă, dedicate Anului comemorativ 2018

Conferința pastoral-misionară din toamna acestui an organizată în Arhiepiscopia Bucureştilor, intitulată „2018 – Anul comemorativ al făuritorilor Marii Uniri”, va avea loc la Palatul Patriarhiei în cadrul a două sesiuni, în zilele de marți, 6 noiembrie 2018, și miercuri, 7 noiembrie 2018.

La prima sesiune de la București din ziua de marți vor participa clericii din protopopiatele Capitalei și din județul Ilfov (Ilfov Nord și Ilfov Sud), inclusiv preoții de caritate, din învățământ, de cimitir și din cadrul MAI și MAPN.

Programul va începe cu Sfânta Liturghie oficiată între orele 07:00 – 09:00, la Catedrala Mitropolitană Sfântul Spiridon – Nou de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, ca delegat al Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

În continuare, între orele 09:00-09:30 ierarhul va oficia Slujba de Te-Deum.

Lucrările conferinţei vor începe de la ora 10:30, în Palatul Patriarhiei, fiind prezidate de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

În cadrul lucrărilor vor prezenta referate următorii conferenţiari:

  • Pr. prof. univ. dr. Ioan Moldoveanu, Facultatea de Teologie Ortodoxă Justinian Patriarhul – Universitatea din București – Încercări de unire națională de-a lungul timpului. Contribuția Bisericii Ortodoxe Române la acestea;
  • Colonel (r) prof. dr. Gheorghe Nicolescu – Rolul preoților militari în războiul pentru întregirea neamului (1916-1918);
  • Ing. Nicolae Noica – Catedrala Mântuirii Neamului – istoria unui ideal.

După dezbaterile în jurul prelegerilor susţinute, va avea loc vizionarea filmului documentar Făuritorii Marii Uniri, realizat de Trinitas Tv.

La cea de-a doua sesiune a Conferinței pastoral-misionare de toamnă din ziua de miercuri, 7 noiembrie 2018, vor participa clericii din județul Prahova (Protopopiatele Ploiești Nord, Ploiești Sud, Câmpina, Urlați și Vălenii de Munte), inclusiv preoții de caritate, din învățământ, de cimitir și din cadrul MAI și MAPN.

Programul celei de-a doua sesiuni se va desfășura conform programului primei sesiuni.

Foto Credit: Arhivă Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente