Caravana milosteniei: Mănăstirea ieşeană Hadâmbu a dus daruri în Episcopia Basarabiei de Sud

„Caravana milosteniei” a Mănăstirii Hadâmbu a ajuns marţi la sediul Episcopiei Basarabiei de Sud din orașul Cahul cu o tonă şi jumătate de produse alimentare neperisabile.

Produsele oferite au constat în făină, zahăr, orez şi ulei.

Acţiunea filantropică a avut loc la iniţiativa arhimandritului Nicodim Gheorghiţă, stareţul Mănăstirii Hadâmbu, în semn de mulţumire adusă lui Dumnezeu pentru binefacerile primite şi spre pomenirea ctitorilor aşezământului monastic din Dealul Mare.

Delegaţia mănăstirii ieşene a fost întâmpinată la sediul episcopal din Cahul de Preasfinţitul Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, care a mulţumit pentru daruri.

„Darurile oferite vor ajunge la familiile defavorizate din Episcopia Basarabiei de Sud. Părintele stareţ Nicodim, cu inimă bună, şi-a arătat generozitatea şi a venit la Cahul atât pentru a ne duce daruri, cât şi pentru a vizita o parte dintre şantierele din zonă”, a spus Preasfinţia Sa.

Episcopul Veniamin i-a acordat părintelui stareţ Nicodim Gheorghiţă „Crucea eparhială pentru clerici”, cea mai înaltă distincţie a Episcopiei Basarabiei de Sud.

Mănăstirea Hadâmbu vine în sprijinul persoanelor nevoiaşe din ţară şi de peste Prut, prin oferirea de alimente şi sprijin financiar.

Mai multe parohii au fost şi sunt susţinute să realizeze lucrări la ansamblurile parohiale, iar pelerinii care păşesc pragul aşezământului monastic din Dealul Mare primesc hrană şi cazare gratuită.

Foto credit: Episcopia Basarabiei de Sud

Urmăreşte-ne pe Twitter: @agentiabasilica

Comentarii Facebook


Știri recente