Caravana Medicală a consultat gratuit 80 de copii dintr-o localitate suceveană

80 de copii din Ciocănești, județul Suceava, au beneficiat sâmbătă de consult medical gratuit la inițiativa Sectorului de Asistență Socială și Medicală al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților. Acțiunea s-a desfășurat în cooperare cu autoritățile locale, cu Mănăstirea Dorna Arini și cu Asociația Caravana cu Medici, filiala Cluj-Napoca.

Sălile de clasă ale Școlii Gimnaziale nr. 1 din localitate au fost transformate pentru o zi în cabinete de investigații medicale cu specific pediatric.

Evaluările pediatrice paraclinice și clinice, cardiologice, dermatologice și de imagistică au fost însoțite de activități de educație medicală, prevenție și prim ajutor.

În paralel cu serviciile medicale gratuite, au avut loc și activități de prevenție și educație în ceea ce privește prim-ajutorul medical. Sursa foto: Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților

Activitatea a avut loc cu implicarea dr. Iliada Rusu, medicul primar de medicină de familie din localitate, și a Parohului Ilie Rusu de la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Ciocănești.

Caravana medicală este un proiect inițiat în Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, cu scopul de a evalua starea de sănătate a populației, a facilita accesul la servicii medicale de specialitate și de a iniția activități de prevenție și educație medicală pe întreg cuprinsul județului Suceava.

Foto credit: Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente