Caravana Comunității: Daruri și educație pentru 600 de copii din Arhiepiscopia Bucureștilor

Șase sute de copii din Arhiepiscopia Bucureștilor au petrecut sâmbătă o după amiază care a îmbinat relaxarea cu educația la Parohia „Sf. Nicolae Broșteni” din Sectorul IV al Capitalei.

Ziua a început cu slujba de Te Deum, la sfârșitul căreia a fost transmis mesajul de binecuvântare din partea Părintelui Patriarh. Preafericirea Sa le-a mulțumit sponsorilor și voluntarilor care au făcut posibilă acțiunea.

Apoi copiii au ascultat concertul de nai al artistului Nicolae Voiculeț, au mâncat, pizza, fructe și dulciuri și au participat la ateliere de știință și de creație. Cei care își doresc să urmeze programe de pregătire în anumite domenii vor fi sprijiniți ulterior de Sectorul Social al arhiepiscopiei.

La sfârșitul evenimentului, copiii nu au plecat cu mâna goală: toți au primit rechizite, cărți de rugăciuni, câte un exemplar din Istoria ilustrată a Românilor pentru tineri de Acad. Ioan-Aurel Pop, echipament sportiv și cărți de literatură pentru copii.

Pentru cei care aveau nevoie, au fost pregătite și pachete cu alimente de bază.

Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor oferă servicii sociale acreditate în trei centre de zi pentru copii, trei centre de găzduire pentru victimele violenței domestice, un centru pentru vârstnici, un spital de îngrijiri paliative și șase cantine sociale.

Foto credit: Arhiepiscopia Bucureștilor

Comentarii Facebook


Știri recente