Caraș-Severin | Tabăra de creație Credință și artă pentru toți s-a încheiat

Tabăra de creație Credință și artă pentru toți de la Coronini, Caraș-Severin, s-a încheiat ieri prin festivitatea de premiere a copiilor participanți, informează diac. Pavel Canea de la Biroul de Presă al Eparhiei.

Festivitatea din 6 iulie 2017 a debutat cu o slujbă de mulțumire oficiată de Pr. Mihai Ciucur, inspector eparhial în cadrul Departamentului de tineret, împreună cu de Pr. Bogoliub Martinovici, protopop de Moldova Nouă.

La final, părintele inspector a subliniat că pentru copii au fost zile pline de împliniri și de amintiri

Sunt mai optimiști, mai încrezători, au deprins și înmulțit rugăciunea și dragostea, iar, în plan artistic, realizările sunt remarcabile; icoanele realizate în doar câteva zile arată talentul și dăruirea lor, a adăugat Pr. Mihai Ciucur.

În continuare, părintele inspector a adresat un cuvânt de mulțumire din partea PS Lucian, Episcopul Caransebeșului, tuturor celor care s-au implicat în organizarea taberei: formatori și voluntari deopotrivă.

Au luat apoi cuvântul, profesorii coordonatori și tinerii voluntari din ATOR Banatul de Munte. Festivitatea a continuat cu vernisarea expoziției de icoane și cu premierea tuturor participanților cu diplome și daruri constând în cărți, icoane și alte obiecte bisericești.

La final, a avut loc un moment artistic, în care copiii au prezentat dansuri de societate.

Tabăra de creație Credință și artă pentru toți s-a desfășurat în perioada 30 iunie – 6 iulie 2017 la campusul de vară de la Coronini, al Universității Eftimie Murgu și a reunit 27 de copii cu vârste între 7-12 ani din municipiul Reșița și orașele Anina și Oravița – membri ai centrelor de tineret, dar și copii proveniți din familii aflate în risc de excluziune socială.

Comentarii Facebook


Știri recente